Ljudbojen.com
http://www.ljudbojen.com/

Rörtekniker sydsverige sökes
http://www.ljudbojen.com/viewtopic.php?f=24&t=111497
Page 1 of 1

Author:  tWreCK [ 25 Sep 2016, 17:59 ]
Post subject:  Rörtekniker sydsverige sökes

Tjenix!

Behöver en kompetent rörtekniker som främst specialiserar sig på vintage restorationer (Marshall/Hiwatt/Vox/Fender mm) i sydsverige. Tidigare har jag kontaktat Sven Johan & Hansen Audio men båda har lagt det på hyllan vad det verkar. Har först o främst en Park 75 från '70 som jag vill återställa till original. I princip är allt original förutom några kopplingstrådar som lagts till. Vad för nytta de gör vet jag inte då det ser ut att har gjorts för ganska länge sedan. Jag är ingen större fan av moddar etc utan vill behålla/återställa till original skick med om möjligt period-korrekta komponenter osv. Om någon känner sig träffad eller om ni vet någon duktig rörtekniker kan ni lägga ett pm eller svara här i tråden.

tjing......

Author:  Ljudfreak [ 11 Jan 2017, 21:04 ]
Post subject:  Re: Rörtekniker sydsverige sökes

Är det den Park 75 som saknade tolex på undre halvan av frontpanelen? Kanske köpte du den av mig i Aspudden?

Author:  tWreCK [ 11 Jan 2017, 21:12 ]
Post subject:  Re: Rörtekniker sydsverige sökes

Hej,

Nej, den är köpt i Danmark.

Förresten om du har några bra bilder på chassit/insidan (där komponenterna sitter) hade jag varit tacksam om du kunde maila de till mig. Jag skall renovera min P75 och behöver referens bilder på original exemplar för att avgöra vad som är original och inte.

/Peter

Author:  Ljudfreak [ 11 Jan 2017, 21:57 ]
Post subject:  Re: Rörtekniker sydsverige sökes

Tyvärr inga bilder. Min var original, men lät instängt och dovt. Jag bad Ola Insulander sätta dit brightkondingar som på en Marshall 50w från 1972. Det var en modd som förvandlade stärkaren från medioker och tråkig till ett övertonsmonster med öppet, rikt och mycket rockigt ljud. Rekommenderas å det starkaste.

Jag tror att schemalösning är det bästa sättet att kolla originalstatus på ditt exemplar, om lödningarna inte har kvar sitt röda lack, för då är de orörda.

Page 1 of 1 All times are UTC + 1 hour [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/