Ljudbojen.com
http://www.ljudbojen.com/

Prisvärd noisegate
http://www.ljudbojen.com/viewtopic.php?f=4&t=129314
Page 1 of 1

Author:  zorro [ 20 Jun 2022, 15:13 ]
Post subject:  Prisvärd noisegate

I dessa mörka och dyra tider kan en prisvärd noisegate fylla sin funktion. Behövde en fysisk sådan igen då jag spelar in mer och mer utan att använda någon DAW. Budgetmärket Donner kan beställas från Tyskland med säker och snabb frakt. https://donnerde.com/
Så en riktigt bra sådan, Donner Soph Gate, landade hemma i Sverige för 585:- totalt.

/z

Author:  Frisk [ 27 Jul 2022, 13:21 ]
Post subject:  Re: Prisvärd noisegate

ISP är mest prisvärda. De är dyra men värda varenda krona. Finns inte bättre noise-gates i mitt tycke.

Author:  Jonken [ 31 Jul 2022, 13:41 ]
Post subject:  Re: Prisvärd noisegate

Håller med om att ISP är de mest prisvärda. Ändå är de långt ifrån de billigaste på marknaden. Speciellt om vi pratar om den bättre ISP Decimator II G-string. Denna enhet har två separata in -och ut gångar. Dvs man kan köra den i förstärkarens loop samtidigt. Och här skiner verkligen den högre kvalitén igenom. Att sätta enheten först i loopen; gör underverk för alla efterföljande effekter man väljer att ha i slingan. Exempelvis alla analoga delayer, reverber, vibe/swell -effekter låter inte bara klarare -utan fungerar även taktmässigt ett ljusår bättre. Detta är vanligtvis någonting man skapar med tok dyra rackenheter, (inte en av dessa utan flera). En G-string kostar bara en fraktion i jämförelse. Att kunna erhålla all denna höga kvalité i en BOSS size pedal; är smått fantastiskt. Sound + funktion i toppklass.

Denna pedal har man inte ens på sitt pedalbord -utan vid eller på sin förstärkar topp. Den tar sladden som kommer från golvet -och skickar den brusreducerade signalen till stärkens input. Detta är fas ett i brus reduceringen. Från förstärkarens loop send skickar man signalen till G-string igen -och från sista pedalen i loopen tillbaka till loop return. Detta är fas två i brusreduceringen. Enheten har även och en link/tracking -funktion. Denna kan användas för att länka ihop flera ISP Decimatotors; så att enheterna reagerar/jobbar optimalt och exakt ihop i systemet man kör dessa i.

En RIKTIG kvalitets -och klass produkt i ett litet skal. Värd varje krona!

Prisidé hos Tysken:https://www.thomann.de/se/isp_technologies_gstring_pedal.htm


/ Jonken

Page 1 of 1 All times are UTC + 1 hour [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/